Hej hej!

Kako život, kako ispiti? 😀 Ja se sa svojima nešto neobično mnogo mučim zadnjih dana pa blog malo zaostaje, ali vjerujem da me razumijete i ne zamjerate previše. Barem se nadam, that is.

Danas vam donosim recenziju čak dva proizvoda koja koristim jako puno u zadnje vrijeme i s kojima sam prezadovoljna unatoč tome što ne odgovaraju 100% konceptu ljetne kozmetike. Radi se proizvodima baziranima na uljima.

Prvi u nizu je Ulolin maslac za tijelo čokolada i naranča.

Dolazi u vrlo jednostavnoj i ne pretjerano atraktivnoj ambalaži, ali to smatram ustvari skroz dobrim jer fokusira pozornost na ono što je bitno – a to je jednostavna i 100% organska receptura. Kao što možete vidjeti, istaknuto je sve ono što je jednom ljubitelju organske kozmetike bitno – sastojci su prirodni i proizvod nije testiran na životinjama (iako je generalno u organskoj kozmetici koja se ponosi animal – friendly politikom malo diskutabilna upotreba pčelinjeg voska jer se podižu neka etička pitanja o ispravnosti i humanosti korištenja tog voska). Dakle, proizvod nije pogodan za vegane.

Ovo definitivno nije najlakša formula u univerzumu i svima s masnom i problematičnom kožom tijela bih savjetovala da preskoče ovaj proizvod jer sadrži potencijalno komedogene sastojke. Ipak, kada vidite kakve je teksture ovaj maslac, vrlo brzo će vam se upaliti lampica da biste ga ipak mogli koristiti na onim jako suhim i hrapavim dijelovima kože poput laktova, peta, koljena. See?


Kad su rekli “maslac”, nisu se šalili…

Čokolada, koja nosi navodna aromaterapijske i još svakakve super-duper koristi, dominantan je sastojak u ovom maslacu, ali osim boje (koja naravno, ne ostaje na koži) ja ne vidim da ima neke direktne veličanstvene efekte (pa čak i u vidu mirisa koji je totalno potuklo eterično ulje naranče). OK, možda se mrvičak osjeti čokolada, ali je naranča definitivno dominantna. Probija se kao jedva razumljivo duct – taped mumljanje iz prtljažnika u krimićima s tematikom otmice.

Iako je jako mastan, meni nije izazvao apsoštrumfno nikakve probleme na koži tijela (na lice ga ne stavljam, a nemojte ni vi). Dapače, izgleda da su mi se prištići na dekolteu nastali od vježbanja na +40 stupnjeva – potpuno povukli uz korištenje Čokolade & naranče. Paradoks, zar ne? Proizvodu, doduše, treba neko vrijeme da se upije pa ga ne koristim ako se negdje baš žurim. Još je vrijedno spomenuti i da je prilično razmaziv, a na višim temperaturama baš postane goopy.

Još jedan paradoks: unatoč činjenici da je proizvod jako mastan (pa ga po nekoj logici ne treba puno?) i može stajati pune dvije godine – ja ću ga izgleda potrošiti jako jako brzo. Volim ovaj proizvod i u zadnje vrijeme ga koristim gotovo isključivo, što drugo reći.

Ima ga 180 ml i košta 60ak kuna.

Drugi proizvod je balzam za usne – koji ne samo da ulazi u June favorites nego u Year favorites. Radi se o 100% organic Figs & Rouge balzamu za usne, a ja trenutačno recenziram Sweet Geranium ediciju (Rambling Rose i Aloe & Mint su na putu). Da! Morala sam naručiti još 2 Figs & Rouge balzama kad sam vidjela kako je ovaj dobar.

Sve ono što ambalaža Ulolinog maslaca nije – F&R balzam jest. Zar nije predivan? Mislim da ću ove limene kutijice čuvati zauvijek, eto koliko sam zaljubljena u njih. Vrlo su retro, girly i vesele.

Ovo je, dakle, također 100 % organski proizvod bez petrolatuma o kojem sam pisala ovdje. Većina sastojaka su ulja za njegu kože i shea maslac, te mogu slobodno reći da je razlika između F&R balzama i ostalih komercijalnih balzama za usne doslovno nebo i zemlja. Po meni to opravdava cijenu od 3 funte za 8 ml proizvoda. Ako ste slučajno kliknuli na linkove iznad, te zamjetili kako postoji cjenovna razlika između raznih vrsta balzama – to je zapravo rezultat razlike u količini proizvoda koji dobijete (5 funti koštaju balzami koji imaju po 17 ml proizvoda).

Ako ste čitali moj tekst o petrolatumu, sigurno ste uočili da osnovna kritika takvom sastojku u proizvodima za njegu ide prvenstveno činjenici da su molekule petrolatuma prevelike kako bi prodrijele u kožu i dubinski je hranile. Upravo to se događa s mnogim balzamima za usne, melemom itd., a super alternativa tome su ovakvi balzami na bazi ulja koji doista njeguju usnice.

I stvarno – razlika je ogromna. Ovaj balzam, koji se inače može koristiti i na licu i tijelu, pruža mi nevjerojatno olakšanje na usnicama koje su po prvi puta u mojem životu dubinski nahranjene i nevjerojatno mekane. Ne pretjerujem kad kažem da doista nisam znala da je ovakav nivo ugode na usnicama moguć – dok nisam probala ovaj proizvod. Sastojci variraju od proizvoda do proizvoda, ali kompletna lista sastojaka, i to na jako preglednom i predobro osmišljenom user – friendly sajtu, nalazi se ovdje.

Balzam je kreiran da miriši na slatki geranij, ali budite spremne na to da se dosta osjete ulja u njemu. To nije neki generički, umjetni okus na kakav smo sve naviknute nego baš dosta vuče na aromaterapeutske kreme i balzame.

Hoću reći da mirisom nije klasično likeable labelo poput Rosala borovnice (lupam bezveze :D), nego ima tu specifičnu herbalnu notu koja me najviše podsjeća na 100% organske kreme izrađene kod aromaterapeuta. Jednako tako, zbog toga što se radi o 100% organskom proizvodu, balzam ima tendenciju kroz vrijeme postati malo “zrnastije” teksture, što meni osobno nimalo ne smeta (ali, doduše, ja jesam zaslijepljena kvalitetom ovog proizvoda). 😀

Od mene imate najiskreniju preporuku za ovaj proizvod koji je dostupan na ASOSu (za one koji eventualno ne znaju – za cijeli svijet vrijedi free shipping, a za Hrvatsku isporuka bude u roku od 8 – 10 radnih dana). 😉

xoxo

Written by babushka
Beauty blogger, fitness enthusiast, cat mommy & life adventurer in love with the world.