Danas sam predstavljam svoje saveznike u borbi protiv miomirisa. 😀 Ruku na srce, dezići nisu atraktivni proizvodi za recenziranje, kao niti za čitanje o njima, ali na kraju dana (ili bolje – na početku dana) svi ih trebamo.

Jason Aloe Vera dezić u sticku koristim nešto duže i on mi se nikako nije pokazao dovoljnim za cjelodnevno jurcanje po gradu, bicikliranje i (god forbid) vježbanje. To pripisujem njegovom izuzetno blagom i neiritativnom sastavu koji je, premda nedovoljan za cjelodnevno izbivanje vani i suzbijanje znojenja, zapravo savršeno hidratantan i idealan za primjenu nakon depilacije pazuha i korištenje doma. Miris mu je izuzetno čist, sapunast i zelen, i općenito vrlo ugodan, a kako mu je sastav blag i njegujuć, volim ga koristiti i nakon večernjeg tuširanja. Treba mu nekoliko minuta da se potpuno upije i miriši relativno dugo na tijelu. Nažalost, samo na onom neoznojenom. 😀 Cijena: 4.99$, Vitacost.

IMG_1539

Bionsen dezić za osjetljivu kožu također ne sadrži aluminijeve soli i u tom smislu nije pravi antiperspirant, ali kod mene osobno donekle doista umanjuje znojenje i potpuno suzbija miris. To djelovanje vjerojatno mogu jednim dijelom zahvaliti triklosanu, no istodobno moram upozoriti da je ovaj sastojak prema nekim studijama potencijalni hormonalni disruptor. Jako puno komercijalnih dezića, pa tako i ovaj, sadrže nešto što me u sastavu smeta. Unatoč tome, moja potraga za idealnim i neškodljivim dezićem traje već jako dugo i u tom smislu je prilično neuspješna. Jason jako volim, ali se na njega ne mogu osloniti na treningu, nakon vožnje bicikla, nakon plesanja u klubu itd., a ja sam relativno aktivna osoba i potrebna mi je adekvatna zaštita.

Bionsen bi bez triklosana (kojeg u dućanu nekako magično nisam zamijetila na listi sastojaka) vjerojatno bio moj HG dezić jer jako dobro funkcionira u svakom drugom smislu: miris mu je neutralan, dugotrajan, suši se izuzetno brzo na tijelu i doista mi ne izaziva nikakve reakcije, ali ovako ostaje samo još jedan u nizu dezića kojima tražim dostojnu zamjenu. Cijena: oko 25 kn, DM.

Written by babushka
Beauty blogger, fitness enthusiast, cat mommy & life adventurer in love with the world.